Ben je ook geïnspireerd geraakt door project Rembrandt? Wil je graag portret en figuur leren schilderen met olieverf en sta je ervoor open om te leren?

Voor de beginnende schilder en meer ervaren schilder geef ik les op de maandagavond aan een klein groep van hooguit 10 mensen waardoor er veel 1 op 1 aandacht is.

In deze lessen leer je op de klassieke manier in de stijl van de oude meesters hoe je nou eigenlijk een schilderij opbouwt in lagen.

stap 1: Het onderwerp en compositie: Je kiest zelf foto’s uit die je aanspreken en dan kijken we samen waarom de ene foto wel geschikt kan zijn en dan andere misschien niet. Er zijn veel voorwaarden waar een foto aan moet voldoen om als vertrekpunt te gebruiken voor een schilderij dus dit is een belangrijke stap. De volgende stap is kleine schetsjes met potlood op papier maken voordat je op doek begint, dit is om de beste composities te bepalen en je licht /donker waardes vast te verkennen .

Stap 2 : monochrome onder schildering , dat betekent een schildering alleen in licht /donder waardes .De toonwaardes zijn een van de belangrijkste dingen om een schilderij te laten slagen en zorgen dat je vormen realistisch en plastisch zullen zijn. IK geef je handvatten zodat je de vormen van de verschillende toonwaardes beter kunt zien .

Stap 3: het leren mengen van kleuren en hoe deze toe te passen , gebruik van warm koud kleuren, werken met een beperkt pallet met alleen cadmium geel, cadmium rood , zwart en wit, zodat je makkelijkere keuzes kunt maken wat toe te voegen , hanteren van de verf op je kwast en palet, glaceren, nat in nat techniek , optische kleurmengingen en alle andere aspecten die bij kleurgebruik komen kijken.

Daarnaast bespreken we welk doek, paneel of olieverfpapier je op kunt werken, bespreken we welke kwasten , medium, schoonmaakmiddel en vernis je kunt gebruiken. Kortom alle praktische zaken die bij het schilderen met olieverf komen kijken. Naast de technische kant van het schilderen met olieverf wil ik je ook begeleiden bij de inhoudelijke kant van je onderwerp keuze en het ontwikkelen van je eigen stijl.

Daarnaast hebben we om de 4 lessen een gezamenlijke les waarin we bijvoorbeeld naar model gaan werken en je oefeningen krijgt om je techniek te verbeteren. Voor diegene die dat willen kunnen opdrachten mee krijgen voor thuis.

Wie ben ik?

Ik ben professioneel kunstschilder sinds 20 jaar en exposeer in binnen en buitenland in galeries en musea. Daarnaast ben ik meer dan 10 jaar actief als docente schilderstechnieken.

Mijn specialisaties zijn portretten en naakten, dus mocht je interesse hebben om dit beter onder de knie te krijgen kom gerust langs voor een proefles, daar vraag ik 30 euro voor.

Je schrijft je in per 10 lessen , kosten zijn 300 euro wat neerkomt op 30 euro per les. Excl. materiaal.[ er is wel basis materiaal aanwezig zoals kwasten en verf voor diegene die dat niet heeft]

Locatie Nieuwstraat 10 in Dreumel op maandagavond van 19:30 tot 21:30